Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skutečný důvod chození naboso ?    Uzemnění !

Ale nyní se i ve městech nabízí jednoduché řešení ...  smiley

Ještě před sto a více lety bylo i u nás docela běžné, že chudší vrstvy chodily v létě či dokonce i v zimě bosky. V tomto ohledu to vypadá, že jsme opravdu „pokročili“: Dnes si boty může dovolit každý. Jenže to není taková výhra, jak si většinou myslíme. Je sice dobré, když nás nezebou nohy, jenže chodit neustále obutý není, jak vyplývá z výsledků nových i starších výzkumů a klinické praxe, tak docela zdravé. Jedním z velkých moderních zdravotních „objevů“ je totiž fakt, že ke svému životu a zdraví  potřebujeme  přímý kontakt se zemí. 

„Uzemnění“ se začíná rozvíjet jako čím dál větší a úspěšnější léčebná metoda, o níž píší v zahraničí i kliniky, specializující se na kardiovaskulární choroby.


Kardiochirurg žasne: Země vyléčila diabetes....
Polský kardiolog Karol Sokal a jeho syn Pawel, specializující se na neurochirurgii, aktivně zkoumají a dokumentují různé účinky „uzemnění“ již více než dvacet let. Ve své praxi jej vyzkoušeli na stovkách pacientů, včetně mnoha, trpících diabetem. Na dobré výsledky této praxe poukázali ve studii z roku 2011. „Některým pacientům jsme dokázali úplně vysadit inzulín, protože jim krevní cukr klesl jen na základě bosých procházek v trávě,“ říkají otec a syn Sokalové. „

Chcete lepší imunitu? Choďte bosi!

O co jde? Princip je skutečně prostinký. Naše tělo, tvořené z většiny vodou a minerály, výborně vodí. Země má samozřejmě elektrický potenciál. A ten, ve formě proudu elektronů (jinak řečeno slaboulinkého stejnosměrného elektrického proudu), přechází do buněk lidského těla, pokud není tělo od „Matičky Země“ odděleno gumou nebo jiným špatně vodivým materiálem.  


Uzemnění „diabetické nohy....

Potom nepřekvapí, že „uzemňování“ je zjevně dobrým lékem i na diabetickou neuropatii, tedy poruch nervových funkcí u diabetiků, vedoucích spolu se špatným prokrvením končetin ke vzniku nechvalně proslulé „diabetické nohy“ plné vředů a gangrény. „Uzemnění“ by proto mohlo být důležitým podpůrným činitelem pro účinnou léčbu jak dosvědčuje i doktor David Richards, rodinný lékař z Nového Jižního Walesu: „Jsem rodinným lékařem už přes třicet let a nikdy jsem neměl prostředek, jak doopravdy pomoci při diabetické neuropatii. Žádný doktor vám v tomhle směru nic moc nenabídne. Můžete zuby nehty držet hladinu krevního cukru v normě. Ale cit v nohou vám to nevrátí. Jenže když jsem začal pracovat s uzemněním, všechno se diametrálně změnilo. Už po jedné hodině konzultace s nohama „uzemněnýma“ speciálním přístrojem, který jsem jí připnul na plosky chodidel, se jedna má pacientka ozvala, že cítí nohy. Nevěděl jsem, že je měla necitlivé, to mi nikdy neřekla, udělal jsem to původně z jiných důvodů. Od té doby takovou proceduru s diabetiky dělám standardně, ať si na potíže s citlivostí končetin stěžují, nebo ne. Vyléčil jsem i mnohem těžší případy. A nejen diabetu. Lidé se selhávajícími ledvinami se začínají náhle uzdravovat. Mému švagrovi, který je na dialýze a takový "hokus pokus" zkusil jen velmi nerad, jeho ošetřující lékař řekl: „Nevím, co to se sebou děláte, ale dělejte to dál.“ Mnoho lékařů, podobně jako dr. Richards, sází na speciální „udělátka“, která pacienta uzemní. Taková „hejblátka“ mohou diabetikům i jiným těžce nemocným lidem velmi pomoci. Dost možná stačí docela málo: po dlouhé době se zase po ránu projít bosýma nohama v orosené trávě. Ta totiž ze zkušenosti nejlépe vodí. Není špatné udělat si z toho zvyk: chvilku času jen pro sebe. Nebo ještě důkladněji: vyrazit do přírody a zdřímnout si ve spacáku „pod širákem“ na zemi. Za horkých letních nocí nepotřebujete karimatku, a když vystrčíte ruku ze spacáku, uzemníte se zrovna tak jako na speciální matraci. Tvrdí to lékaři, zabývající se touto „revoluční“ metodou, která je ve skutečnosti, jako všechny dobré uzdravovací techniky, stará jako svět sám. 

O co jde ? Princip je skutečně prostinký. Naše tělo, tvořené z většiny vodou a minerály, výborně vodí. Země má samozřejmě elektrický potenciál – a ten, ve formě proudu elektronů (jinak řečeno slaboulinkého stejnosměrného elektrického proudu), přechází do buněk lidského těla, pokud není tělo od „Matičky Země“ odděleno gumou nebo jiným špatně vodivým materiálem.

Chcete lepší imunitu ? Choďte bosi. Nebo si také pořiďte „udělátka“.

Například frekvenční náramky od firmy Bionic Band, kde jsme našli jistotu stálosti. Více naleznete v následujícím článku.

Díky těmto originálním frekvenčním náramkům můžete BÝT UZEMNĚNI STÁLE, nejen těch pár dnů v roce o dovolené, či  na chatě. A navíc si jimi ušetříte energii pro jiné vaše aktivity. 

Zdroj: internet a přednášky v CENTRU PREVENTIVNÍ MEDICÍNY s.r.o.

 

 

 
 


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2023 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 145509
Měsíc: 1075
Den: 66