Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blahodárné vlastnosti ručně vyrobeného karamelu jsou popisovány v receptáři léčitele Pátera Františka Ferdy: „Pro vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete řepný cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování a chráníme tak žaludek před překyselením.“

A zde je příběh našeho karamelu:

Již spoustu let si připravujeme karamel v tekutém stavu, aby byl v kuchyni vždy po ruce a to na slazení pohárů, palačinek apod. Postupně jsme přicházeli na další možnosti, jak jej využít a stejně jako se vším ostatním, jsme se i o něj dělili s přáteli. Častěji jsme začali slýchat: „Proč jej také neprodáváte? My bychom si jej rádi kupovali…“ Tak tady je i pro Vás  .

Karamel je používán v kuchyni odpradávna. Používá se k oslazení čaje, grogu, pudinku, zmrzliny, pohárů, palačinek, svíčkové, do základu červeného zelí, či při dopékání masa. Zkrátka Vaší představivosti se meze nekladou.

Další překvapení bude následovat, neboť karamel připravujeme v různých chuťových variacích. Mňam.

***

Osobně si myslím, že by si člověk neměl odříkat, když má na něco chuť. 

Pouze by se tím stresoval a stres vytváří překyselení.

Ale i zde platí  -  všeho s mírou. 

***

 

p9070133.jpg

 

 
 
 


Archiv

Kalendář
<< leden / 2023 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 133437
Měsíc: 2592
Den: 59