Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blahodárné vlastnosti ručně vyrobeného karamelu jsou popisovány v receptáři léčitele Pátera Františka Ferdy: „Pro vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete řepný cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování a chráníme tak žaludek před překyselením.“

A zde je příběh našeho karamelu:

Již spoustu let si připravujeme karamel v tekutém stavu, aby byl v kuchyni vždy po ruce a to na slazení pohárů, palačinek apod. Postupně jsme přicházeli na další možnosti, jak jej využít a stejně jako se vším ostatním, jsme se i o něj dělili s přáteli. Častěji jsme začali slýchat: „Proč jej také neprodáváte? My bychom si jej rádi kupovali…“ Tak tady je i pro Vás  .

Karamel je používán v kuchyni odpradávna. Používá se k oslazení čaje, grogu, pudinku, zmrzliny, pohárů, palačinek, svíčkové, do základu červeného zelí, či při dopékání masa. Zkrátka Vaší představivosti se meze nekladou.

Další překvapení následuje: karamel připravujeme v různých chuťových variacích. Podívejte se na webové stránky www.ceskykaramel. cz .  Mňam.

***

To co jíme  přímo ovlivňuje naše zdraví, měli bychom se naučit jíst vědomě.

Myslím si ale, že by si člověk neměl úplně odříkat, když má na něco chuť. 

Pouze by se tím stresoval a stres vytváří překyselení.

Ale i zde platí  -  všeho s mírou. 

***

 

p9070133.jpg

 

 
 
 


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2023 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 146410
Měsíc: 1198
Den: 43